Eclipsa esuata

Ultima saptamana mi-am petrecut-o cu familia la tara, in casa batranasca a bunicilor. Am profitat de ziua libera de Rusalii, ne-am luat liber restul saptamanii si am avut o minivacanta cu copilul si restul familiei, la aer, in liniste si verdeata, la umbra si la racoarea unui nuc de 80 de ani.

Inainte de plecare catre casa batraneasca, aflasem de eclipsa totala de luna ce avea sa se-ntample pe 15.06.2011 si mi-am zis ca o ocazie mai buna ca aceasta minivacanta pentru a vedea eclipsa si a o fotografia nici ca aveam cum sa avem. M-am informat, am studiat despre eclipsa, cat dureaza, care este ora de start, iar faptul ca incepea la o ora asa de devreme se anunta foarte convenabil. Mi-am facut planuri, am anuntat rudele ca pe 15 seara sa nu-si faca planuri ci sa vina la noi la un pahar de bere si de vorba... si totul se anunta ok. Am studiat cu doua zile inainte, la fata locului, de unde rasare luna, care este trasa, care ar fi locul cel mai bun de privit, am facut cateva poze de test, adica cam tot ce trebuie sa fie bine.

A venit si seara mult asteptata, ne-am adunat, am vorbit, am asteptat ... si nimic! LUNA s-a lasat asteptata si astptata ...! Evident, nu au lipsit mistourile de rigoare, si "ceata" s-a destramat relativ repede! Eu am mai tras de timp, m-am tot uitat pe cer, am iesit si noaptea sa vad ce se mai intampla si nimic ... doar nori. Mai tarziu mi-am dat seama de ce nu am vazut nimic: casa din fata noastra ne-a luat "caimacul". Luna rasarea deja in eclisa si pana sa se ridice suficient de mult ca sa o vedem era deja in umbra pamantului, cumulat cu o perdea subtire de nori, a fost de ajuns sa nu vedem nimic si sa ne descurajeze.

La miezul noaptii cand mai m-am uitat nu am vazut decat nori, deci totul a fost un esec... Drept "compensare" a doua seara am facut cateva poze cu luna cea rosie, poze pe care le postez in galeria de imagini... pe link-ul Gallery - SENZATII/Eclipsa de luna Esuata si astept urmatoarea eclipsa :)


Additional information